WE CERTIFY THE WORLD!

CarpatCert este un organism independent de certificare a sistemelor de management care indeplineste cerintele impuse de SR EN ISO 17021:2015.

Certificarea Halal, atestă faptul că un produs a fost realizat respectând preceptele Jurisprudenţei Islamice

Jurisprudența islamică este o expansiune și o modalitate de interpretare a codului de conduită expus în Coran, cunoscut și ca legea islamică, deseori suplimentată de tradiție (sunna) și implementată de ordonanțele și interpretările juriștilor islamici.

Jurisprudența islamică se ocupă cu observarea ritualurilor, principiilor morale și legislației sociale în islam. Există patru școli  de jurisprudență islamică în practica sunită și două în cea șiită. O persoană ce a studiat jurisprudența islamică se numește faqīh).

 

Produsul HALAL conţine nicio componentă „interzisă"  şi nu a intrat în nici un fel, în contact cu tot ceea ce aceasta consideră „impur". 

Cerinţele de conformitate pentru certificare Halal sunt:

  • aplicarea principiilor de bune practici de igienă (HACCP, ISO 22000)
  • adoptarea unui sistem adecvat de evaluare şi gestionare a riscului, în scopul respectării aspectelor de siguranţă igienico-sanitare şi respectării regulilor legii islamice.

Sigla de certificare Halal permite să se distingă produsele conforme cu dispozițiile religiei islamice, imediat, simplu şi sigur, în avantajul consumatorilor de pe diversele pieţe de destinaţie.​

Informatii utile:

S.C. CARPATCERT S.R.L.

Piata Mihail Kogalniceanu, Nr. 8, Ap. 1, Sector 5, Bucuresti

0756 190 048;

office@carpatcert.ro


Aboneza-te la newsletter:

Vrei sa te anuntam cand poti fii in avantaj? Aboneaza-te!

Aboneaza-ma!